Fællespladsen, Ruvængets skole, Ballerup. 2008

Jeg fik den opgave at komme med et forslag til en plads i Ballerup. Man ville gerne have et stykke kunst, der skulle også være børn involveret i projektet, og hvis man kunne skaffe pengene så måtte det også gerne blive til en vandkunst. Det var noget af en udfordring, jeg mener ikke børn laver kunst, men at de laver nogle udtryk som har et helt andet refleksions udgangspunkt end ”voksen kunst”. Jeg løste opgaven på den måde at børnene står for en del og jeg står for en anden del af pladsen. Børnenes arbejder består af 200 beton fliser hvor der på hver flise er et barn der har lavet et billede. Fliserne er lagt som 8 bånd i vejbelægningen strålende ud fra den halv kugle som jeg står for og jeg kalder den for Bolchet. Det hele bliver rammet ind af nogle cirkel formede beton siddeplinter der også er beklædt med mosaik.
Jeg synes selv at børnedelen er lykkedes da der ikke er nogen tvivl om at det børns billeder man ser og ikke børn der udfører ”voksen kunst”. Jeg synes det er fint at børn kommer til udtryk i det offentlige rum, det skal bare også ligne børn. Her ses processen af arbejdet med at lave pladsen.   Udsmykning, maegaardP1070015Udsmykning, MaegaardP1060990 P1070007 P1060985 Ballerup plads10 Ballerup plads Ballerup plads l2 Ballerup plads9 Ballerup plads8 Ballerup plads7 Ballerup plads3 Ballerup plads5