Æbletyst, Cobra-Rummet, Sophienholm 2021

 

ÆBLETYST. En udstilling i Cobra-rummet.

Jeg vil med udstillingen Æbletyst lave Cobra-rummet til en fortælling hvor jeg benytter mig af broderede og keramiske værker. Værker der i samspil vil vise en fortælling om det som kunsten ofte vil, nemlig ”snakke” om det at være menneske om indre følelser og oplevelser.

Jeg benytter mig af fortidens historier og står på deres skuldre. Cobra-rummet med dets fabulerende loft indeholder mange fantasifulde fortællinger og jeg vil fortsætte ud af det spor -fortællingen.

Til mine broderede værker bruger jeg gamle klude til at broderer på, så som servietter, bakkeduge, forklæder, stoffer jeg finder eller får foræret. Disse stoffer indeholder allerede en historie. Jeg tager udgangspunkt i selve kluden når jeg vælger motivet jeg vil broderer. Jeg mener selv at mine ord og flygtige tegninger omsat til broderi med deres mange tusind sting giver værket en tyngde og insisteren, der giver genklang i andre mennesker.

I leret benytter jeg mig af at arbejde med det tredimensionale. Mange af mine keramiske værker består af en beholder/krop med dertil hørende ”prop”, proppen er et hoved – et ansigt – en figur der vokser ud af beholderen. Beholderen-kroppen som symbol er brugt i kunsten og livet fra tidernes morgen, og den gamle fortælle metode er jeg meget fascineret af at forholde mig til i dag. Jeg benytter mig ofte af andre keramikers kasserede ler, jeg indsamler det og giver det nyt liv.

Udstillingen Æbletyst er en hyldest til fantasien, som er den der ofte sætter tanker og handlinger i gang, og jeg forestiller mig at Cobra-rummets loft og mine ”fortællinger” til sammen vil skabe en

oplevelse der har betydning for den opholder sig i rummet.