Efterkommere Kunst Pakhuset Ikast

Broderi, Maegaard

 

ÅHHHHHHHH hvor hun elskede naturen.

Det er titlen på mit værk om Jomfru Rist. Et værk hvor jeg tager udgangspunkt i Johanne Severine Frederikke Rists drømme. Eller hvis drømmer er det nu vi ser her. For hvem er sandhedsvidne i denne efterkommer historie.
Jeg har bemalet 8 træplader og broderet billeder til at hænge på dem. Broderierne er billeder i familie med de broderier man havde – har, hængende, gerne med tekster som f.eks.. Hjem kære hjem eller Fader vor
Jeg tænker at Jomfru Rist er en stærk kvinde, siden hun gør som hun gør. Hun lever i en brydningstid efter 1864 og hvor kvindesags kvinderne gjorde sig gældende. Jeg har ladt Jomfru Rist ”brodere” et brev til kvindesags forkæmperne Matilde Fibiger og den fiktive Clara Raphael,om sine Længsler og drømme. Clara er en fiktiv person som stillede spørgsmål til datidens kvinde opfattelse, de er Matilde der har opfundet hende i bogen de 12 breve.
Men det er jo mig, en efterkommer der har fundet på det hele, på ÅhHHHH hvor hun elskede naturen,.

Broderi, Maegaard Broderi, Maegaard Broderi, Maegaard Broderi, Maegaard Broderi, Maegaard total 1lille 4lille