Europati – det lykkelige Europa

EUROPAT-DET LYKKELIGE EUROPA. KunstCenter Silkeborgbad. 2017

Europæiske identiteter er i opbrud og svære at aflæse i øjeblikkets historiske flugtlinjer. Kunstnerne er optagede af såvel den kulturelle identitetsdannelse som af historiske skillelinjer, grænser, traditioner og stereotyper.

EUROPÆISKE TILSTANDE
I mine tre malerier inkorporerer jeg den europæiske historie. Fra en af de tidligste figurer der findes af Europa hvor hun sætter sig op på en tyr, der i virkeligheden er Zeus, hvorefter han svømmer hende til Kreta og hun bliver stammoder til Kretas kongehus. Til nordiske helleristninger – de såkaldte billedsten. Disse billeder bliver parret med nutidige fænomener så som bådflygtninge og kommunikationsproblemer. I det sidste maleri viser jeg en vifte af muligheder, hvor vi alle står på ryggen af hinanden og det, der var en gang.

europæisk, kunst ,Maegaard

europæisk, kunst ,Maegaard

ET FOLK 18 stk porcelæn går rundt på et håndbroderet landkort,  i form af en dug. Alt efter hvad der sker i Europa nu og her, skifter figurerne betydning, vi læser automatisk den nutidige historie ind i det, vi ser. Der er 18 stk.
porcelæn.

Porcelænsfigurer, Maegaard

Porcelænsfigurer, Maegaard

europæisk, kunst ,Maegaard

europæisk, kunst ,Maegaard

Akryl på lærred 200x300cm

europæisk, kunst ,Maegaard

Akryl på lærred 200x300cm

europæisk, kunst ,Maegaard

Akryl på lærred 200x300cm

RINGE I VAND

Ringe i vand, Maegaard og Kleivan

 

I kunstprojektet Ringe i vand, har de to billedkunstnere Nina Maria Kleivan og Pernelle Maegaard taget udgangspunkt i vand fra Arnakkekilden ved udstillingsstedet Silkeborg Bad. Stedet fungerede tidligere som kurbad, hvor folk via vandet fra kilden søgte helbredelse.

Vand har til alle tider og i alle kulturer og religioner spillet en central rolle. Vand har været brugt som markering af overgange i livet og døden, til ritualer, som forbinder rummet mellem det hellige/åndelige og det profane/hverdagslivet. Vandet bruges til at linke de to verdener sammen ved at fungere som en symbolsk bro, der giver adgang mellem verdnerne. Ved hjælp af vand ønsker vi at heale Europa.

Vi forestiller os, at healingen kan bruges overalt, hvor ændringer er nødvendige. Projektet er rettet mod verden som en inkluderende gestus. Alle kan heale, det er ikke et mystisk ritual, men en måde man kan italesætte et problem, markere, at her er noget som skal tages hånd om. Vi har inviteret folk til at være med I projektet og viser her på udstillingen, hvor langt vi er kommet. Projektet fortsætter og vi håber på sigt at kunne inddrage hele verden.

Vil du være med til at heale Europa – ja hele verden, så lav ritualet. Fotografer det og beskriv hvad du har healet. Send det til os og du vil komme med, når udstillingen skal videre ud i verden.

Med venlig hilsen Nina og Pernelle

nina@kleivan.dk og Pernelle@maegaard.dk

Ringe i vand, Maegaard og Kleivan

SEA YOU i samarbejde med Jeanette Land Schou og Bodil Brems

DET NIBURSKE RUM ,BALLON DANCE og figurer, mit værk, det andet Nina Maria Kleivan

 

Billeder og tekst fra hele udstillingen

Klig på ovenstående og hele “kataloget” fra udstillingen kommer frem